Вчера кюстендилски полицаи са задържали 27-годишен гражданин на Република Северна Македония за управление на МПС след употреба на алкохол. Той е управлявал товарен автомобил „Ситроен“ и е спрян за проверка на ул. „Гюешевско шосе“. Дрегерът е отчел резултат 1.23 промила алкохол в издишания въздух, отказал е да му бъде взета кръв за анализ. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера 37-годишна водачка на л.а. „Шкода“ е била засечена от 54-годишен водач на л.а. „Мицубиши“ на ул. „Спартак“ в Кюстендил. Водачът на мицубишито е ругал шофьорката, ударил й е шамар. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера по време на служебна дейност са пострадали двама мъже – служители на електропреносно дружество, във ВЕЦ Самораново. Пострадалите мъже са на 48 и 43 години, с изгаряния са закарани за лечение в столична болница. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в землището на с. Ваксево е открит трупът на Бойчо Евлогиев Григоров, който бе обявен за общодържавно издирване на 6 Януари 2020 год. При първоначалния оглед следи от насилие не са установени, трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, уведомен е дежурен прокурор, образувано е досъдебно производство по случая в РУ Кюстендил.