Териториално поделение Държавно горско стопанство "Кюстендил" бе домакин на среща с кметове на населени места и представители на различни институции. Поводът бе взаимодействието  във връзка с мерките за противопожарна безопасност и снабдяването на дърва за огрев на местното население.

"Имаме готовност да предоставим дърва за 1 000 души. Предлагаме широколистна и иглолистна дървесина. Широколистната е по-скъпа с 2-3 лева в сравнение с миналата година, докато илоглистната запазва цената си", каза инж. Тони Колев -директор ТП ДГС "Кюстендил".

В село Раждавица кандидатите за отпускане на дървесина по тарифна такса за корен са предимно млади семейства. Причината, че те сами трябва да добиват дървения материал, заяви кметът на селото Стоян Раждавички.

"По списък имам 30 семейства, дори са повече в сравнение с миналата година", каза той.

В момента е пикът на пожарите, както в Кюстендил, така и в цялата страна, добави Симеон Симеонов - главен инспектор, началник РСПБЗН -Кюстендил. За миналия месец пожарите са 30, а само от началото на август до сега са 28. Унищожени са 40 декара гори. Установени са и 6 нарушители.

"Глобата, за тези, които нарушават забраната е между 200 и 2 000 лева", коментира Симеон Симеонов