Снощи кюстендилски полицаи са задържали 2 младежи/на 18 и 19г./ за притежание на наркотично вещество. Служителите са извършили проверката на ул. „Калосия“ в града, от единия е иззета опаковка канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил. Уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил за извършена сеч от горски фонд в землището на с. Ваксево. Придобитата дървесина – 75 куб.м, от работници на фирма е без маркировка и разрешителни документи. Нарушението е констатирано от служители на РДГ – София, ИАГ, ДГС – Невестино, и РДГ – Кюстендил. Дървесината е оставена на отговорно пазене в ТП ДГС – Невестино. За случая е уведомен дежурен прокурор.

В края на миналата седмица са заявени в РУ Кюстендил 2 извършени кражби – от къща в с. Жабокрът са отнети моторен трион и елктрожен, от сграда на читалището в с. Горна Гращица е отнета метална конструкция за извършване на ремонтни дейности. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група, образувани са досъдебни производства по случаите. Уведомен е дежурен прокурор.

Двама мъже, обявени за международно издирване са установени от служители на РУ Кюстендил в края на миналата седмица. Единият е 39-годишен и е обявен за издирване по линия на ШИС, другият е 40-годишен и е обявен за издирване от Интерпол – Скопие. Уведомена на ДМОС – МВР.

4 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в областта в края на миналата седмица, щети не са допуснати. Оказана е техническа помощ при получени 2 сигнала – отстраняване паднало дърво, обезобасяване на участък – свлякла се земна маса е повредила гаражна клетка.

При пожар в къща в Дупница вчера е пострадал 23-годишният собственик. Опитал да разпали печка на твърдо гориво с бензин, лумналият огън е засегнал и 2-годишното му дете. Собственикът на къщата е потушил пожара сам, той е с 22 процента изгаряния, детето – със 7 процента изгаряния. Настанени са в столично здравно заведение за лечение. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница.