Две досъдебни производства са образувани вчера – в РУ Кюстендил и РУ Рила, за нанесени телесни повреди. В кюстендилския квартал „Запад“ 45-годишен мъж е причинил лека телесна повреда чрез нанасяне на удар в главата на негов 54-годишен познат. Извършителят на деянието е задържан с полицейска заповед;  в Рила двама 25-годишни мъже са нанесли побой на 30-годишен. Пострадалият е настанен в благоевградска болница с фрактури на глезен и на носа. Извършителите на деянието са задържали с полицейска заповед. За случаите  е уведомена прокуратурата.

Снощи 52-годишен водач на л.а. „Опел“, управлявайки след употреба на алкохол, се е блъснал в паркиран на ул. „Цар Асен“ в Кюстендил л.а. КИА. Направеният му тест с техническо средство е отчел резултат  2.54 промила алкохол в издишания въздух. Задържан е с полицейска заповед.  Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи дупнишки полицаи са установили на ГП Е 79 38-годишен водач на л.а. „Опел“ да управлява след употреба на наркотично вещество. Тестът е направен с техническо средство, водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ. Задържан е с полицейска заповед. Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

3 сигнала за отстраняване на влечуги са обслужили вчера екипи на РСПБЗН – Кюстендил. Изведени са змии от детска площадка в с. Николичевци, от автосервиз и частен имот в Кюстендил.