Вчера, малко след 18.30 ч., е открит трупът на 52-годишна жена в жилището й в Кюстендил. При извършения оглед следи от насилие не са открити, трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. Служителите установили, че жената е била посещавана от 36-годишен мъж, който е установен и задържан с полицейска заповед. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е наблюдаващ прокурор.

Снощи в РУ Кюстендил е постъпил сигнал за повреждане на вратата на помещение на читалищна сграда в града. По случая е образувано досъдебно производство , уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано в РУ Дупница вчера за търговия със стоки без разрешение на притежателя на търговската марка. 62-годишна жена е предлагала за продажба стоките  със запазена търговска марка пред  обект на ГП Е 79 – в района на с. Джерман. За случая е уведомен дежурен прокурор.

30-годишен мъж е задържан в Сапарева баня за управление на МПС след употреба на алкохол. Проверката е извършена на ул. „Германея“ в града, управлявал е лекия си автомобил „Опел“ с 1.97 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство. Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

2 пожара са гасили  екипи на РСПБЗН – Дупница, единият пожар – в с. Самораново, е причинен от късо съединение в ел. стълб, щети не са допуснати. Другият пожар, възникнал в л.а. БМВ в с. Усойка през изминалата нощ, е причинен от техническа неизправност, автомобилът е унищожен. Няма пострадали хора.