Кражба на земеделски инвентар  от частен имот в с. Граница е извършена за времето от 3 до 8 май, по данни на заявителя. Проникването е осъществено чрез разрушаване на ограда на имота. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи в РУ Дупница е подаден сигнал за убито куче в с. Блатино. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, образувано е досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Пожар в комин е гасен вчера от екип на РСПБЗН - Кюстендил, щети не са допуснати, отстранено е паднало в реката в Дупница дърво, смок е хванат в стая на къща в с. Лозно от екип на РСПБЗН, влечугото е пуснато на безопасно място в природата.

Тази сутрин е постъпил сигнал за труп, намиращ се на пътя Кюстендил-Дупница, полицейските екипи са открили в близост до отклонението за околовръстния път на Кюстендил, в лентата за движение в посока Кюстендил, трудноразпознаваем труп на мъж. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. Започнато е досъдебно производство за изясняване на факти и обстоятелства, свързани с произшествието. Работата продължава под надзора на прокурор.