Бързо полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил вчера за притежание на наркотично вещество.  При проверка на л.а. БМВ, управляван от 45-годишен кюстендилец, полицаите са установили, че той управлява след употреба на наркотично вещество. Последвало е претърсване на автомобила, открити са 13 опаковки кокаин. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Водачът е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера служителка на сладкарница в Дупница е подала сигнал в РУ Дупница, че са й откраднати 800 лв. Служителите са предприели незабавни действия, извършителката е установена и задържана -26-годишна нейна колежка е. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи, малко преди полунощ, в с. Граница е бил блъснат паркиран пред дома на собственика л.а. „Фолксваген“ и са нанесени материални щети. Причинителят на деянието е избягал. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор. 

Вчера малко след 13.00 ч е постъпил сигнал в ОДЧ на ПБЗН за пожар в къща в с. Лиляч. 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил са гасили огъня, къщата  с обзавеждане, техника, земеделски инвентар и продукция е унищожена. РУ Кюстендил изяснява причините за възникването на пожара. Няма пострадали хора.