В края на миналата седмица криминалисти от РУ Кюстендил са установили и задържали извършителите на кражба на 36 соларни панели от сграда в Кюстендил. Кражбата е била заявена 2 дена по-рано. При проведените специализирани действия служителите са открили и иззели откраднатите панели. Двамата извършители са на 20 и на 18 години, от Кюстендил са. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е образувано бързо полицейско производство за управление на МПС след употреба на алкохол. Проверката на л.а. „Сеат“, управляван от 35-годишен кюстендилец, полицаите извършили на ул. „Орлинска“. Тестът за употреба на алкохол на водача е отчел резултат 1.25 промила. Водачът е задържан с полицейска заповед, за случая е уведомен дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано в РУ Дупница в края на миналата седмица за умишлено вписани неверни обстоятелства в официален документ /превозен билет/ – водач на товарен автомобил, фирмена собственост, превозващ дървен материал/дърва за огрев/, е проверен в Сапарева баня. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

3 извършени кражби на територията на областта са заявени в ОДМВР в края на миналата седмица – от къща в Дупница са отнети ъглошлайф и винтоверт; от къща в с. Мламолово, общ.  Бобов дол, са отнети моторен тример и 12 бутилки олио; от къща в Кюстендил са откраднати пари и златни накити. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, образувани са досъдебни производства по случаите. Уведомена е прокуратурата.

В края на миналата седмица са възникнали 3 пътни произшествия на територията на областта. На ГП Е 79 – при разклона за с. Тополница, 30-годишна водачка на л.а. „Ситроен“ отнема предимство на насрещно движещ се л.а. „Тойота“, управляван от 51-годишен. При сблъсъка са пострадали водачката на ситроена и пътничка в тойотата – настанени са в дупнишка болница. Тестовете за употреба на алкохол на водачите са отрицателни; на пътя Кюстендил – Гюешево в събота  е възникнало ПТП между л.а. Ленд Ровър и насрещно движещ се друг автомобил, който е излязъл от пътното платно и се е спрял в канавка. Водачът е напуснал местороизшествието. Няма пострадали при инцидента, нанесени са материални щети на автомобилите, тестът за употреба на алкохол на водача на роувъра е отрицателен; в събота около 21.30 ч водач на електрически велосипед реализира ПТП на ул. „Гюешевско шосе“, настанен е в кюстендилската болница с травма на главата и счупени ребра. Тестът му за употреба на алкохол е отчел резултат 1.54 промила. Пострадалият е 66-годишен. По случаите са образувани досъдебни производства, уведомена е прокуратурата.