2 бързи полицейски производства са образувани в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол – 67-годишен водач на л.а. „Ягуар“ е управлявал в Кюстендил с 2.34 промила алкохол в издишания въздух, установеният в Дупница водач на л.а. „Фолксваген“ е бил зад волана с 1.98 промила. Тестовете са направени с техническо средство, водачите са задържани с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил и РУ Дупница. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е заявена кражба на неустановена сума пари от метална кутия за дарения в храма в с. Усойка. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица е заявено противозаконно отнемане на л.а. „Хюндай“ от Сапарева баня. По данни на собственика отнемането на автомобила е станало за времето от 19.00 ч до 23.00 ч., сигналът е постъпил чрез тел. 112. Предприети са незабавни издирвателни действия, автомобилът е открит изоставен на територията на Пернишка област. Работата по образуваното досъдебно производство в РУ Дупница продължава, уведомен е дежурен прокурор.

6 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица в областта, щети е нанесъл пожарът в къща в Сапарева баня снощи – изгорели са 13 кв. м покривна конструкция. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Дупница, причина за възникването му е строителна неизправност. Спасени са 2 сгради, няма пострадали