В края на миналата седмица дупнишки полицаи са установили и задържали 25-годишен мъж за нанесен побой на 19-годишен. Работата по случая продължава, уведомена е прокуратурата.

През изминалата нощ дупнишки полица са установили в с. Дяково 45-годишен водач на л.а. „Сеат“ да управлява след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 2.36 промила алкохол в издишания въздух. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница за упражнено домашно насилие – 34-годишен мъж е нанесъл лека телесна повреда на партньорката си в с. Яхиново. За случая е уведомен дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е задържан 30-годишен водач на товарен автомобил за управление след употреба на алкохол. Проверката е извършена на пътя с. Невестино – Кюстендил, като първоначално водачът не се е подчинил на подадения със стоп палка сигнал за спиране и проверка, малко по-късно е спрян, направен му е тест за употреба на алкохол. Резултатът е 1.60 промила. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

В края на миналата седмица в РУ Бобов дол е подаден сигнал за възпроизведени изстрели през прозорец на жилищна сграда в града. Предприети са незабавни действия от служителите, на място е установен 71-годишен мъж, който е със здравословен проблем, газовият пистолет е иззет, а мъжът е настанен в здравно заведение в Дупница.Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

2 извършени кражби са заявени в РУ Кюстендил в края на миналата седмица – от къща в Кюстендил са отнети вещи и пари; от къща в с. Шишковци са отнети телевизор, моторен трион, печка. Собственикът не е посещавал имота си от месец ноември м.г. Дежурна полицейска група е извършила оглед на местопроизшествията, образувани са досъдебни производства по случаите, уведомена е прокуратурата.

8 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в областта в края на миналата седмица, всички са причинени поради небрежност, щети не са допуснати. Оказана е и техническо помощ по 2 подадени сигнала.