32-годишен жител на с. Багренци е задържан вчера от кюстендилски криминалисти за притежание и отглеждане на наркотични вещества и боеприпаси. Действията на служителите са осъществени в рамките на операция за предотвратяване на престъпления, свързани с наркотици. В жилището на 32-годишния мъж са открити и иззети 31 саксии с различна големина растения/коноп/, оборудване за отглеждането им, пликове със суха листна маса/марихуана/, електронна везна и 19 бойни патрона.Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест.

Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Кюстендил за притежание на наркотично вещество. Служителите, извършили проверката, са иззели от 25-годишен мъж опаковка хероин. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Задържаният е известен на полицията и с други противозаконни деяния.За случая е уведомен дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил за управление на МПС след употреба на алкохол. 30-годишен водач на л.а. „Сеат“ е бил зад волана с 1.23 промила алкохол в издишания въздух. Проверката е извършена през изминалата нощ.  Водачът е задържан с полицейска заповед,  взета му е кръв за анализ. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница вчера за нерегламентирано държане на акцизни стоки и съоръжение за производство на алкохол. Процесуалните действия са осъществени от служители на РУ Дупница в къща в с. Усойка. Иззети са 12.350 л ракия, меден казан, медна лула и охладител.67-годишният собственик на имота е задържан с полицейска заповед. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Дупница за търговия със стоки със запазени търговски марки. При извършените процесуални действия  в търговски обект в града служителите открили  530 артикула от 10 запазени търговски марки, за които търговецът не разполага с разрешение от притежателя на изключителното право. 67-годишната представителка на търговската фирма е задържана с полицейска заповед. За случая е уведомен дежурен прокурор.

38-годишен немски гражданин, адресно регистриран в с. Буново, общ. Кюстендил, е установен от кюстендилски криминалисти. Той е бил обявен за общодържавно издирване заради влязла в сила осъдителна присъда, произнесена от РС – Кюстендил. Уведомена не РП – Кюстендил, и са предприети действия за привеждане в изпълнение на присъдата.