Трима мъже са задържани от кюстендилски полицаи за притежание на наркотични вещества – от двама от тях са иззети опаковки канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Единият е но 34 г., другият – на 31. Третият е задържан за притежание на хероин, той е 20-годишен, проверен е на ул. „София“. Бързи полицейски производства са образувани по случаите, уведомен е дежурен прокурор.

42-капсулдетонатора са открили и иззели служители на РУ Кюстендил при осъществени процесуални действия в имот в с. Църварица. Имотът е ползван от френски гражданин. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

3 бързи полицейски производства са образувани в РУ Дупница  за престъпления, свързани с МПС – 20-годишен мъж е управлявал л.а. „Мерцедес“ без регистрационни табели, 21-годишен неправоспособен водач е управлявал нерегистриран мотоциклет, гражданин е представил за регистрация в Пункта за регистрация в Дупница издирван от Интерпол – Чехия л.а. „Ауди“. Автомобилът е иззет. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

Водач на л.а. „Форд“ е блъснал велосипедист на ул. „В.Марков“ в Кюстендил. Пострадалият е с комоцио. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

2 извършени кражби са заявени: в РУ Кюстендил е заявена кражба на електроуреди от къща в с. Ябълково, в РУ Дупница – кражба на кабел на мобилен оператор от местността Бинека. Досъдебни производства са образувани по случаите, уведомен е дежурен прокурор.