45-годишна водачка на таксиметров автомобил е задържана вчера от кюстендилски криминалисти. Тя е проверена на ул. «Шести септември» в града малко след 12.30 ч, направен й е тест за употреба на алкохол и наркотични вещества. Техническото средство е реагирало на 2 вида наркотици. Последвали са процесуални действия в жилището й, където са открити и иззети опаковка марихуана и 2 ловни патрона – незаконно притежавани. По случая е образувано бързо полицейско производство, автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване, уведомен е дежурен прокурор.

2 пушки и 5 боеприпаса са открити и иззети от частен имот в с. Дяково вчера по време на извършено претърсване от служители на РУ Дупница.  Имотът е обитаван от 37 местен жител, а за пушките, които са силно корозирали, и боеприпасите не притежава надлежно разрешително. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи при извършена проверка на 33-годишен мъж служители на РУ Дупница са открили и иззели от него 17 топчета канабис, при последвалите действия в дома му е открито и иззето пликче с канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. 33-годишният е задържан с полицейска заповед, по случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в Кюстендил – на кръстовището, образувано от улиците «Ал. Димитров» и «П.Берон, е възникнало ПТП между електрически велосипед и л.а. БМВ. Велосипедът е бил управляван от 56-годишна жена от с. Слокощица, а лекият автомобил от 60-годишен кюстендилец. При обслужването на произшествието служителите установили, че водачът на лекия автомобил е нарушил правилата. Тестовете за употреба на алкохол и наркотици на двамата водачи са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.