3 бързи полицейски производства са образувани вчера в РУ Дупница -  за отправена заплаха за убийство, по данни на заявителката за малко повече от 2 часа 33-годишен неин приятел  многократно е отправил заканите по телефона. Мъжът  е задържан с полицейска заповед; 37-годишен водач на л.а. БМВ е установен да управлява след употреба на алкохол и наркотично вещество. Проверката е извършена на ГП Е 79. Тестът на водача е направен с техническо средство, резултатът е 2.35 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е дал кръв за изследване, задържан е с полицейска заповед;. 46-годишен мъж е отправял закани и размахвал пистолет пред магазин в с. Усойка, пристигналият на място полицейски екип е  иззел от него пистолета, газов и законно притежаван,  46-годишният е задържан с полицейска заповед. За случаите е уведомена прокуратурата.

Вчера при извършване на рутинна проверка на 2 товарни автомобила, натоварени с дърва за огрев, служители на РУ Рила установили, че водачите не разполагат с превозни донкументи за добив и превозване на дърва. Поискали съдействие от служители на РДГ. Автомобилите и дървата са предадени с протокол за доброволно предаване и пазене на служителите на РДГ. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

3 пожара са гасили екипи на РСПБЗН – Кюстендил,  през изминалото денонощие. Единият е причинен поради небрежност, другият – от мълния. Щети не са допуснати. Третият пожар е възникнал минути преди 4.00 ч. през изминалата нощ в къща в с. Долна Гращица, гасен е от 2 екипа – унищожени са 120 кв.м покривна конструкция  и  стопанска постройка, домакинско имущество, спасени са 2 сгради. Все още на място работи по разчистването един екип, причините за възникването на пожара са в процес на изясняване.