Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница на 4 юли за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси. При проведени процесуално-следствени действия в  частен имот в с. Ресилово, собственост на 40-годишен местен жител, полицаите са открили и иззели газов пистолет, 2  пушки, патрони , ловен полуавтомат. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство за повреждане на чужда собственост е образувано в РУ Дупница – 34-годишен мъж от с. Овчарци е повредил електрическо табло с три електромера и часовник, монтирано на бетонов стълб в селото. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Бързо  полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил за незаконно притежание на наркотично вещество. При извършена проверка на 53-годишен водач на л.а. „Шкода“ криминалистите са открили и иззели опаковка канабис от него, последвали са процесуални действия в дома му, където е открита и иззета суха листна маса /канабис/. Общо иззетото количество надхвърля 230 грама. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. 53-годишният е задържан с полицейска заповед. За случая е уведомен дежурен прокурор. 

5 произшествия за оказване на техническа помощ са обслужили екипи на РСПБЗН – отстранявани са паднали на пътното платно дървета, отводнявани са 2 мазета.