Вчера дупнишки полицаи са установили и задържали 25-годишен местен жител за повреждане на чужда собственост – в края на миналата седмица той е повредил бариера на паркинг на хотел в Дупница. Работата по образуваното досъдебно производство продължава РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано снощи в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на наркотично вещество – при извършена проверка на л.а. „Пежо“, управляван от 28-годишен дупничанин, полицаите установили с техническо средство, че водачът е зад волана след употреба на наркотик. Взета му е кръв за анализ. Водачът е задържан с полицейска заповед, уведомен е прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Кюстендил за управление на МПС след употреба на наркотично вещество и притежание на канабис. Проверката на л.а. „Дачия“ е извършена в с. Шишковци, при направения тест на водача – 34-годишен местен жител, е установено, че управлява след употреба на наркотик. Последвали са процесуални действия в жилището му, открита е опаковка канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. 34-годишният е задържан с полицейска заповед, уведомена е прокуратурата.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил вчера за притежание на наркотични вещества – при осъществени процесуални действия в жилище, обитавано от 20-годишен, криминалистите са открити и иззети опаковка канабис и опаковка амфетамин. В раницата на гостенката му /19 г./  е открит и 1 боеприпас. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. Двамата младежи са задържани с полицейска заповед. Уведомен е дежурен прокурор.

Кражба на 5100 м кабел от подстанция в Кюстендил е заявена вчера в РУ Кюстендил, по случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екип на РСПБЗН – Бобов дол, е оказал техническа помощ за отстраняването на ламарина, надвиснала от покрива на жилищен блок в града.