50-годишен кюстендилец е задържан вчера от служители на РУ Кюстендил за възпроизведени изстрели  с огнестрелно оръжие в района на с. Вратца. Сигналът в полицията е постъпил в 17.00 ч. При предприетите действия служителите на реда са иззели от негов имот 3 дългоцевни оръжия и 62 боеприпаса. Установили, че 50-тозишвиян мъж няма метална каса за съхранение на законно притежаваното оръжие и боеприпаси на посочения адрес за съхранение.По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера служители на ОДМВР са установили 42-годишен мъж с двойно гражданство, обявен за издирване чрез Интерпол – Скопие, уведомена е издирващата го структура.

Кражба на голяма сума пари  от жилище е заявена вчера в полицията в Кюстендил. При извършения оглед на място служителите установили, че проникването е осъществено чрез отключване на входната врата. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано вчера в РУ Кюстендил за незаконно добиване на едра строителна дървесина/трупите са с различна дължина и диаметър от вида смърч  – 62бр./. Открити са в склад за дървесина в града. За случая е уведомен дежурен прокурор.