21-годишен мъж е задържан вчера с полицейска заповед за извършена кражба на инструменти от автомобил. Деянието е заявено в РУ Кюстендил ден по-рано от потърпевшия. При предприетите оперативно-издирвателни действия полицаите са го установили вчера. Работата по започнатото досъдебно производство продължава, изяснява се съпричастност на задържания и към други противозаконни деяния. За случая е уведомена прокуратурата.

Вчера дупнишки полицаи са установили извършителите на кражба на гуми и джанти от автомобил в града. Те са 27-годишен мъж от Дупница и 21-годишен от с. Самораново. Работата по образуваното досъдебно производство в РУ Дупница продължава, уведомена е прокуратурата.

Досъдебно производство за управление на МПС след употреба на алкохол е образувано вчера в РУ Рила. 44-годишният водач на т.а. „Фиат“ е проверен на ул. „Св. Георги“ в града. Направен му е тест с техническо средство, резултатът е 2.52 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ. За случая е уведомена прокуратурата.

Вчера – малко след 18.00 ч,  е постъпил сигнал в РУ Бобов дол, в землището на с. Големо село – в стопанство за отглеждане на животни, е бил нападнат и пребит с бухалка 53-годишният пастир и са му отнети 1250 лв..  Пострадалият е настанен в дупнишка болница с множество увреждания – 5 счупени прешлени, счупено ребро, фрактура на лицева кост. Нападателят – 45-годишен мъж от Перник е установен и задържан тази сутрин в Перник.  За случая е уведомен дежурен прокурор, образувано е досъдебно производство.

Вчера екипи на РСПБЗН – Кюстендил, са гасили 1 пожар, причинен поради небрежност, щети не са допуснати. Оказано е съдействие на ЦСМП да бъде изваден паднал в дере край ул.“Ал. Димитров“ мъж и настанен в линейка, за да му бъде оказана медицинска помощ.