Досъдебно производство е образувано вчера в РУ Кюстендил за незаконно притежание на взривни вещества и боеприпаси. При извършени процесуални  действия в дома на 54-годишен мъж в с. Скриняно служителите са открили и иззели 4 капсул дутонатора и 49 патрона – 22 калибър. Капсул детонаторите са иззети от служители на СОБТ за обезвреждане. 54-годишният е задържан с полицейска заповед. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера кюстендилски криминалисти са установили 33-годишен местен жител, обявен за международно издирване чрез ШИС. Уведомена е издирващата го структура.

45-годишен мъж от Дупница е задържан с полицейска заповед вчера за упражнено принуда над непълнолетно дете, унижаваща личността му. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата. 

Вчера екипи на РСПБЗН са гасили 2 пожара, причинени поради небрежност, щети не са допуснати. Обслужен е сигнал за силна миризма на сяра в района на с. Големо село, общ. Бобов дол. Екипи на РСПБЗН от Кюстендил и Бобов дол са направили измервания, вредни вещества във въздух няма измерени.