Бързо полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил на 7.11-2022 г. за извършена кражба на ел. скара и фритюрник от двора на къща в града. След подаването на сигнала от собственика на имота са предприети незабавни действия и извършителите са установени – единият е на 22, а другият – на 24 г. За случая е уведомен наблюдаващ прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил за управление на МПС след употреба на алкохол. 52-годишният водач на л.а. „Дачия“ е проверен на ул. „Сливница“ в града на 7.11.2022 г., направен му е тест с техническо средство – резултатът е 1.52 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е задържан с полицейска заповед. За случая е уведомен дежурен прокурор.

През изминалата нощ е възникнало ПТП на ул. „Дупнишко шосе“ в Кюстендил. Водачката е загубила контрол над автомобила „Опел“ и е причинила произшествието. Оказана й е медицинска помощ в кюстендилската болница – с фрактура на десния крак е. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.