В края на миналата седмица в РУ Рила е образувано бързо полицейско производство за управление на МПС след употреба на алкохол. При извършена проверка на л.а. „Сузуки“, управляван от 45-годишен местен жител, служителите на реда установили, че водачът е зад волана с 2.36 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство, водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ. Задържан е с полицейска заповед. За случая е уведомена прокуратурата.

Вчера в с. Жабокрът е възникнало ПТП – л.а. „Ауди“ се е ударил в ограда на жилищна сграда. Водачът – 20-годишен местен жител е напуснал местопроизшествието. Няма пострадали хора, по случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица са заявени 2 повреждания на чужда собственост – счупени са стъкла на л.а. „Мерцедес“ в Рила и на л.а. „Нисан“ в Дупница. Образувани са досъдебни производства по случаите в РУ Рила и РУ Дупница.

2 домови кражби са заявени в края на миналата седмица  - от къща в Кюстендил са откраднати казан за ракия, винтоверт, мултифункционално устройство; от къща в с. Джерман са откраднати 2 600 лв. По случаите са образувани досъдебни производства в РУ Кюстендил и РУ Дупница.

6 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица в областта, щети не са допуснати. 5 от пожарите са причинени поради небрежност, 1 е причинен от самозапалване на нерегламентираното сметище в с. Радловци.