Вчера криминалисти от РУ Дупница са задържали 32-годишна местна жителка за притежание на наркотични вещества. Проверката е извършена в района на жп гарата в с. Яхиново, у жената са открити опаковка кокаин/2.5 г/ и опаковка хероин/3.56 г/. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. Задържаната е известна на полицията с интереса си към дрогата. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомена е прокуратурата.

Вчера служители от РУ Бобов дол са установили извършител на кражба на телевизор от жилище в града. Кражбата е заявена преди 4 дена, при проведените специализирани действия криминалистите стигнали до извършителя на деянието, телевизорът бил продаден вече. Открит и иззет е от купувача. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Рила за управление на МПС след употреба на алкохол. Служителите извършили проверката в с. Бараково на л.а. БМВ, управляван от 20-годишен благоевградчанин. Тестът на водача за употреба на алкохол е направен с техническо средство, резултатът е 2.61 промила алкохол в издишания въздух. Издаден му е талон за кръвна проба. За случая е уведомена прокуратурата.

7 пожара са гасили вчера екипи на районните служби ПБЗН – 3 от тях са нанесли щети.

Небрежно боравене с открит огън е причинило запалване на стопанска постройка в имот в с. Вратца, изгорели са 4 пчелни кошера и 50 кв. м покривна конструкция. Пожарът е потушен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, спасени са 2 сгради и 3 куб. м дърва за огрев.

В  жк „Бистрица“ в Дупница – на междуетажна площадка в жилищна сграда е запален матрак, унищожени са 4 кв. дограма на сградата, пожарът е причинен поради небрежност.

В с. Пороминово късо съединение е причинило пожар в л.а. „Пежо“, автомобилът е унищожен, няма пострадали хора.