25-годишен мъж от Дупница е задържан снощи от служители на реда за престъпление, свързано с наркотици. При извършени процесуални действия в жилището му в Дупница са открити и иззети 2 опаковки с кокаин, количеството надхвърля 3.5 грама. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Задържаният е известен на полицията с противозаконни деяния. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи полицаи от Дупница са задържали на АМ „Струма“ 33-годишена жена от София, 36-годишен мъж от с. Панчарево, 51-годишен от София, те са обявени за издирване от ОДМВР – Благоевград за образувано досъдебно производство за измама. Днес са предадени на издирващата ги дирекция.

Вчера в РУ Кюстендирл е заявена кражба на домашна техника от къща в с. Стенско /бойлер, телевизор, пералня, радиатор/. По данни на заявителя кражбата е извършена за времето от 10 октомври 2021 г. до 5 януари 2022 г. По случая е образувано досъдебно производство.

Тази сутрин – малко преди 7.00 ч., е възникнало ПТП на пътя Кюстендил – Дупница /в района на Бинека/ между л.а. „Рено“ и л.а. „Ланчия“. Реното е отнело предимство на ланчията, нанесени са материални щети на автомобилите. Няма пострадали хора. Водачите са тествани за употреба на алкохол. Резултатът на 37-годишния водач на ланчията е отрицателен, резултатът на 63-годишния водач на реното е 0.69 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с дрегер. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница.

3 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в областта. В къща в с. Блатино унищожена 120 кв.м покривна конструкция, пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Дупница, спасени са 2 сгради, няма пострадали хора. Причина за пожара е техническа неизправност. Пожарът в землището на с. Големо село е обхванал 50 дка поле, причинен е поради небрежност. Пожарникарите от Бобов дол са спасили 4 дка овощна градина от опожаряване.