Кражба на пари от къща в Кюстендил е заявена в полицията вчера. По данни на заявителя деянието е извършено за времето от 12.00 ч на 1 януари до 8.00 ч на 4 януари 2022 г. Проникването е осъществено чрез взломяване на прозорец. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, образувано е досъдебно производство по случая в РУ Кюстендил.

4 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в областта вчера. Неправилно ползване на отоплителни уреди е причинило пожара в къща в Дупница, унищожени са 100 кв. м покривна конструкция, мебели, покъщнина, дограма. Пожарът е угасен от 2 противопожарни екипа на РСПБЗН – Дупница, няма пострадали хора. Спасени са 2 сгради и 50 кв. м покривна конструкция.

Късо съединение в коледна украса е причинил пожар в центъра на Дупница. Унищожен е 1 м коледни лампички.

Неправилно ползване на отоплителни уреди е причинило пожара и в къща в с. Боровец, общ. Кочериново. Огънят е унищожил 120 кв. м покривна конструкция, бяла, черна и компютърна техника, имущество на 3 домакинства. Пожарът е гасен от 3 екипа на РСПБЗН – Рила и Дупница. Спасени са 3 сгради, няма пострадали хора.