Вчера криминалисти от ОДМВР и РУ Кюстендил са задържали четирима мъже за извършвани документни престъпления. Процесуално-следствените действия са осъществени на 8 обекта/жилища, автоработилница, автомобили/.Открити и иззети са счетоводни документи, свидетелстава за регистрация на МПС, договори за покупко-продажба на МПС, преносими компютри. Те манипулирали документите на внесени от чужбина автомобили/променяли годината на производство и други показатели/ и ги продавали както на български клиенти, така и в чужбина.

Задържаните с полицейска заповед мъже са на възраст 35, 45, 48 и 54 години. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство за управление на мотоциклет без регистрационни табели е образувано в РУ Дупница вчера.49-годишният водач е установен при проверка от пътни полицаи в с. Самораново; досъдебно производство е образувано снощи в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на алкохол.43-годишният водач на бус „Ситроен“ е проверен от полицаите на ул. „Иван Рилски“ в града, дрегерът е отчел резултат 2.61 промила алкохол в издишания въздух, водачът е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

6 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област.

Пожарът в сухи треви и храсти, причинен поради небрежност в землището на с. Слокощица, е обхванал площ от 40 дка; пожарът в кв. „Изток - животински пазар, е обхванал площ от 100 кв. м, причинен е поради небрежност;пожарът в сухи треви в с. Жиленци е причинен от късо съединение; пожарът в землището на с. Джерман е причинен от природно явление, развил се е върху площ от 70 дка;пожарът в МПС – УАЗ в с. Фролош е възникнал поради късо съединение, автомобилът е изгорял;пожарът, възникнал между селата Бараково и Пороминово е обхванал площ от 17 дка, горели са сухи треви, причинен е поради небрежност. Няма пострадали хора.