42-годишен извършител на кражба на компютърна конфигурация от училище в Кюстендил е задържан. Той е проникнал в училищната сграда чрез взломяване на прозорец на сутеренния етаж. От него е иззета крадената вещ. 42-годишният е известен на полицията с противозаконни деяния. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Криминалисти от РУ Кюстендил са установили в края на миналата седмица извършител на кражба на вещи и части от л.а. „Мерцедес“ от землището на с. Буново. Кражбата е заявена от собственика на 18 май.

Откраднатите вещи са предадени от извършителя с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

5 бързи полицейски производства за управление на МПС след употреба на алкохол са образувани в РУ Дупница през почивните дни. 35-годишен водач на л.а. „Пежо“ е проверен в гр. Бобошево, тестът му е отчел резултат 1.71 промила алкохол в издишания въздух, водачът е задържан с полицейска заповед за 24 ч.; 41-годишен водач на л.а. „Ауди“ е проверен в гр. Дупница, резултатът от теста е 1.78 промила; водач на товарен автомобил – 37г., е проверен на АМ „Струма“, резултатът от направения му тест с дрегер е 1.24 промила; 18-годишен водач на л.а. „Форд“ е бил проверен от пътни полицаи в Дупница, дрегерът е отчел резултат 2.91 промила алкохол в издишания въздух, водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ; в с. Червен брег пътни полицаи са установили неправоспособен водач на мотоциклет – нерегистриран, да управлява с 2.22 промила алкохол. За случаите са уведомени дежурни прокурори.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил са заявени 3 повреждания на чужда собственост – счупени са стъкла и повреден капак на леки автомобили. Автомобилите са били паркирани в близост до домовете на собствениците, започнати са досъдебни производства по случаите.

Снощи 20-годишна водачка на л.а. „Мазда“ е загубила контрол над автомобила и се е ударила в паркиран л.а. „Ауди“ на ул. „Дупнишко шосе“ в Кюстендил. Нанесени са значителни материални щети на двата автомобила. Няма пострадали хора. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица собственикът на имот в землището на с. Жиленци е заявил в РУ Кюстендил, че е намерил в имота си, който се охранява с електропастир, мъртва крава. На място е извършен оглед от полицейски служители и служители на ОДБХ. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство за нарушаване на наложена карантина е започнато в края на миналата седмица в РУ Рила. 30-годишната жена от Кочериново е установена при полицейска проверка на л.а. Пежо, тя е управлявал автомобила по време на наложени й предписания и неизтекъл срок. За случая е уведомен дежурен прокурор.

5 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилско през почивните дни. 3 от тя са нанесли щети. В събота техническа неизправност в лек автомобил е причинила пожар в Бобов дол, лекият автомобил е унищожен; в неделя призори небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в частен имот в кв. „Изток“ в Кюстендил, изгоряла е постройка – 16 кв. м, спасена е съседна сграда; в неделя, малко преди 12.30 ч, е възникнал пожар в гр. Бобошево, който е засегнал 3 къщи, 3 бараки и 2 гаража на ул. „Христо Ботев“. Огънят е унищожил 150 кв.м покривна конструкция, трактор, бяла, черна и компютърна техника, мебели. Пожарът е гасен от екипи на РСПБЗН Дупница и РСПБЗН Кюстендил, пострадала е 76-годишна собственичка на имота – оказана й е помощ в ЦСМП в Дупница, насочена е за лечение в столична болница. Спасени от унищожаване са 2 сгради, втория етаж на горялата къща и 2 леки автомобила. Дежурна следствено-оперативна група от РУ Дупница е извършила оглед на място, по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.