В края на миналата седмица са възникнали 2 пътни произшествия на територията на Кюстендилска област. На кръстовището при Бобошево – и изхода за АМ „Струма“ пътният инцидент е между л.а. „Волво“, управляван от 19-годишен софиянец, и мотоциклет „Дукати“, управляван от 41-годишен дупничанин. Пострадал е мотоциклетистът. Настанен е в столична болница за лечение . По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Пътният инцидент в Кюстендил е възникнал между мотоциклет и внезапно излязъл кон на пътното платно на ул. „Цар Освободител“ – в посока с. Ябълково. Мотоциклетистът е закаран за лечение в кюстендилската болница с множество наранявания. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, установен е собственикът на животното. За случая е уведомен дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в Кюстендилска област са установени 4-ма водачи на МПС, управлявали след употреба на алкохол. 58-годишен водач на л.а. БМВ е бил зад волана с 1.43 промила алкохол в издишания въздух, проверката е извършена на ГП Е 79; 47-годишен водач на л.а. БМВ е проверен в гр. Сапарева баня, дрегерът е отчел 2 промила алкохол в издишания въздух, на водача е взета кръв за анализ. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Рила са започнати 2 бързи полицейски производства за управление на МПС след употреба на алкохол – 31-годишен водач на л.а. „Рено“ е управлявал с 0.61 промила алкохол в издишания въздух; 46-годишен водач на л.а. „Мерцедес“ е управлявал с 2.67 промила алкохол в издишания въздух. Взета му е кръв за анализ. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил собственикът на крава от с. Жиленци е заявил, че е намерил мъртво животното в имота си, който е ограничен с електтропастир. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил от представител на църковното настоятелство от с. Лиляч е заявена кражба на метална каса за дарения . По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера представител на затворническото общежитие в с. Самораново е подал сигнал в РУ Дупница, че в помещенвие са открити 2 опаковки бяло прахообразно вещество. Местопроизшествието е обслужено от дежурна група, веществото е реагирало на амфетамин. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Бобов дол е заявена кражба на 38 лв. от търговски обект в града. По случая е започнато досъдебно производство, ведомен е дежурен прокурор.

10 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица. Щети са нанесли 3 от пожарите – късо съединение е причинило пожар в спомагателно помещение в с. Шипочано, изгоряла е покривна конструкция – 30 кв. м, покъщнина, 3 кошера. Спасена е сграда. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, няма пострадали хора.

Късо съединение е причинило пожар в л.а. „Фолксваген“ в Кюстендил, унищожени са модул компютеръ, чистачки, преден капак. Спасена е останалата част от автомобила.

Пожар във вилната зона край Дупница е унищожил 5 кошера, 2 дка лозя, 1 дка овощна градина в събота. Пожарът е потушен от 2 екипа на РСПБЗН Дупница. Спасени от огъня са 6 вили, 55 кошера и 5 дка лозя. Няма пострадали хора. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Дупница.