В края на миналата седмица е постъпил сигнал в РУ Кюстендил за открита граната в частен имот в Кюстендил – открита е при почистване на мазе. Районът е обезопасен незабавно от служители на РУ Кюстендил до пристигането на експерти от СОБТ – София,гранатата е проверена и иззета. Образувано е досъдебно производство по случая.

Вчера е получен сигнал в РУ Дупница от служители на Затворническото общежитие в с. Самораново за иззети 2 опаковки наркотично вещество от 47-годишен изтърпяващ наказание лишаване от свобода. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, наркотичното вещество е реагирало на хероин при направения полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

3 кражби са извършени в края на миналата седмица на територията на Кюстендилска област – от къщи в Дупница, Бобошево и с. Жиленци, отнети са различни суми пари. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, образувани са досъдебни производства по случаите – 2 в РУ Дупница, 1 в РУ Кюстендил, уведомени са дежурни прокурори.

Повреждане на чужда собственост е заявено в РУ Кюстендил в края на миналата седмица в РУ Кюстендил – срязани са 4 гуми на л.а. „Тойота“, надраскана е повърхността й.Автомобилът е бил на паркинг в кв. „Запад“. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи дупнишки полицаи са установили 65-годишен водач на л.а. Форд да управлява след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 2.45 промила алкохол в издишания въздух. Проверката е извършена в Сапарева баня. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи 25-годишен водач на л.а. БМВ е блъснал на пешеходна пътека в Дупница 50-годишен пешеходец. Пострадалият е със счупени ръка и крак и без опасност за живота. Тестът за употреба на алкохол на водача на автомобила е отрицателен. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са гасили 4 пожара в Кюстендилско. 2 от тях са нанесли щети – в Кочериново е изгорял л.а. „Мерцедес“, който е бил паркиран на ул. „Ив.Вазов“. Противопожарният екип на Рила е спасил от огъня 2 сгради. Причините за възникването на пожара се изясняват от РУ Рила, образувано е досъдебно производство по случая.

Пожар в л.а. „Рено“ на АМ „Струма“ е унищожил част от двигателен отсек. Причина за възникването на пожара е техническа неизправност, угасен е от екип наРСПБЗН – Дупница. Няма пострадали хора.