В края на миналата седмица дупнишки полицаи са задържали 70-годишен мъж от с. Бистрица за отправени закани за убийство към участници в пътното движение на АМ „Струма“ – в района на автокъщите. Възрастният мъж бил засечен от друг автомобил, той управлявал л.а. „Опел“. От задържания е иззет газов пистолет. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица пътни полицаи от Дупница са установили 27-годишен водач на лек автомобил да управлява след употреба на наркотично вещество. Проверката е извършена на АМ „Струма“. Тестът е направен с техническо средство и е отчело употреба на кокаин. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

35-годишна жена е установена от пътни полицаи да управлява лек автомобил след употреба на алкохол. Проверката е извършена в 3.30 ч на 14 юни в с. Крайници. Дрегерът е отчел резултат 2.54 промила алкохол в издишания въздух. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи около 22.30 ч. 40-годишна водачка на лек автомобил блъснала с автомобила си 55-годишен мъж, който се е движел по пътното платно на пътя между селата Ресилово - Овчарци. Пострадалият е със счупен крак. Водачката на автомобила е напуснала местопроизшествието. Установена е, тествана е за употреба на алкохол – резултатът е отрицателен. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Рила е постъпил сигнал, че с твърд предмет е нанесен удар по главата на 52-годишен пастир в землището на с. Падала. Пострадалият е с комоцио, служители на РУ Рила са установили нападателя, той е от Кочериново, работата по изясняване на случая продължава, започнато е досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица екипи на районните служби ПБЗН са гасили 2 пожара, щети не са допуснати. Обслужени са 3 произшествия за оказване на техническа помощ.