Кражба на значима стойност на земеделска техника е разкрита от служители на ОДМВР – Кюстендил, вчера. До резултата криминалистите стигнали в партньорство със служители от РУ Радомир, и ГДНП. Задържани са двамата извършители. Кражбата на трактор „Ню Холанд“ и земеделска техника от имот в землището на с. Неделкова Гращица е заявена вчера в полицията в Кюстендил. Предприети са незабавни специализирани действия и софиянците,които придвижвали с наета платформа техниката, са задържани. 45-годишният Н.В /Понти/ и 48-годишният Т.П. са известни на полицията с множество криминални деяния, извършвани на територията на страната и в чужбина. Осъждани са. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера бобовдолски полицаи са задържали извършител на грабеж. 34-годишният мъж, след като нанесъл удари в областта на главата и тялото на 35-годишна жена на улица „СВ. Русев“ в града, й е отнел портмоне с лични документи и 60 лв. Служителите установили, че нападателят е нарушил и издадена му заповед за домашно насилие. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил са заявени кражба на 1000 лв. и златни накити от къща в с. Жиленци и повреждане на стъкло на л.а. „Ауди“ в Кюстендил. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група, образувани са дознания по случая в РУ Кюстендил.

Вчера екипи на РСПБЗН са гасили 4 пожара в областта, горели са сухи треви и отпадъци, щети не са допуснати. Пожарите са причинени поради небрежност.