Бързо полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил за управление на МПС след употреба на алкохол. Водачът на л.а. „Мазда“ е проверен снощи от пътни полицаи в района на с. Жиленци. Тестът, направен с техническо средство, е отчел резултат 3.47 промила алкохол в издишания въздух. 36-годишният водач е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е задържан с полицейска заповед 61-годишен мъж от Столицата за подаване на лъжлив сигнал за поставена бомба в управлението.Сигналът е подаден в 13.58 ч чрез тел.112. Малко по-късно подателят е установен в центъра на града. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Повреждане на чужда собственост – счупени стъкла на л.а.“Ауди“, е заявено в РУ Кюстендил вчера. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Кражба на резачка за дърва, ъглошлайф, портфейл с документи от товарен автомобил е заявена вчера в РУ Бобов дол. Автомобилът е бил паркиран в централната градска част. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

2 сигнала за оказване на техническа помощ са обслужили екипи на РСПБЗН – Кюстендил. Спасяване на 72-годишен мъж от водите на р. Струма – в района на с. Невестино, изведен е от служителите чрез алпийски способ. Мъжът не е пострадал.