Вчера кюстендилски полицаи са установили и задържали  в с. Слокощица 22-годишен мъж с наркотично вещество. От него са иззети 4 пресовки, които са реагирали при направения полеви наркотест на ХТС. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, изяснява се съпричастност на задържания и към други противозаконни деяния. Уведомен е дежурен прокурор.

Вчера кюстендилски полицаи са установили извършителите на кражба на кабели за трифазен ток от хале, фирмена собственост, в Кюстендил. Кражбата бе заявена в полицията на 27 януари. Тримата извършители са на възраст 17, 19 и 21 г. Служителите установили, че тримата, след като извършили деянието, обработили кабелите и са получили 22 кг мед. Работата по образуваното досъдебно производство в РУ Кюстендил продължава, уведомен е дежурен прокурор.

40-годишен перничанин е задържан вчера от служители на РУ Бобов дол за управление на МПС след употреба на наркотично вещество. Проверката е извършена на ул. „Д. Благоев“ в града. Тестът е направен с техническо средство, задържаният е отказал да му бъде взета кръв за анализ.  По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомена е прокуратурата.

2 пожара са гасили екипи на РСПБЗН вчера. Единят е възникнал в л.а. „Пежо“ в с. Соволяно, причинен е от късо съединение. Унищожени са двигателен отсек, предна броня, фарове и 2 гуми, спасена е останалата част от автомобила; другият пожар е възникнал снощи в двора на стопанския двор на с. Крайници в товарен автомобил „Ивеко“/автовоз/, унищожено е 1 МПС и 10 маркуча за хидравлика. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Дупница, спасени са 2 автомобила, сграда и компресор. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Дупница, по случая е образувано досъдебно производство.