Вчера са възникнали 2 ПТП - в Дупница инцидентът е между л.а. „Пежо“ и л.а. БМВ. Възникнал е на кръстовището, образувано от улиците „Бузлуджа“ и „Цар Симеон Велики“. 45-годишният водач на беемвето е отнел предимство на пежото, управлявано от 34-годишна жена, удря го. Пострадал е пътник, който се е возил на задната седалка – със съмнение за комоцио е настанен в здравно заведение в града. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

В Сапарева баня произшествието е възникнало на ул. „Германея“. 30-годишен водач на специализиран автомобил/катафалка/ при маневра на заден ход е блъснал 65-годишна пешеходка. На пострадалата е оказана медицинска помощ от ЦСМП, транспортирана е до здравно заведение в Дупница, където е починала. Трупът й е закаран в кюстендилската болница за аутопсия. Тестът на водача за употреба на алкохол е отрицателен, за употреба на наркотици – положителен. Задържан е с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера късо съединение е причинило пожар в къща в Рила. Пожарът е угасен от местната противопожарна служба, спасена е сградата, няма пострадали хора. Унищожени са бяла, черна и компютърна техника, опушени са стени. a