48-годишен софиянец е задържан вчера от бобовдолски полицаи за отглеждане и притежание на наркотични вещества. В рамките на проведена специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, в ползван от софиянеца имот в землището на с. Горна Козница са изкоренени 49 растения коноп, в сградата е открита и иззета суха листна маса – 1.555 кг канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е задържан 36-годишен мъж за нанесен побой на 30-годишна негова приятелка в жилището й в града, после й отнел мобилния телефон. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Рила е заявена кражба на акумулаторни батерии от базова станция на мобилен оператор, намираща се в землището на с. Мурсалево. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Рила.

Снощи, около 18.45 ч., 66-годишен водач на л.а. „Рено“ е блъснал на пешеходна пътека в с. Усойка 61-годишен пешеходец с детска количка с 2-годишно дете. При инцидента детето не е пострадало, възрастния мъж е със счупен крак. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница.

През изминалото денонощие екипи на РСПБЗН са гасили 6 пожара в Кюстендилска област, един от тях е нанесъл щети – в апартамент в Дупница са унищожени пералня, гардероб, опушени са щети. Пожарът е възникнал тази сутрин малко преди 5.00 ч и е причинен от техническа неизправност на пералнята. Няма пострадали хора, спасено е жилището.