Вчера кюстендилски полицаи са установили и задържали извършител на грабеж на златен накит. Сигналът в полицията в Кюстендил е постъпил чрез тел. 112 от 59-годишна жена. Тя е съобщила, че е нападната в гръб от неизвестно лице на ул. „Парижка комуна“ в града. Верижката с плочка е била скъсана и отнета от врата й. Последвали са незабавни издирвателни действия и в късния следобед извършителят е открит.Той е кюстендилец и е на 26 г. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера училищни власти са сигнализирали полицията в Кюстендил, че са открили станиолово топче със суха зелена листна маса в училището. Опаковката е иззета от полицейски служители, след направен полеви наркотест веществото е реагирало на канабис. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил за престъпление, свързано с наркотици, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявено повреждане на чужда собственост – с остър предмет е повредена задна лява врата на л.а. „Пежо“, паркиран на паркинг пред дома на собственика. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера кюстендилски полицаи са задържали 37-годишен водач на л.а. „Опел Астра“ за управление след употреба на алкохол. Проверката е извършена на ул. „Овощарска“ в града, дрегерът е отчел резултат 2.09 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница вчера за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотици. 26-годишният водач на БМВ е проверен на ул. „Цар Освободител“ в Дупница, тестът е направен с техническо средство, което е отчело наличие на канабис и 0.71 промила алкохол. За случая е уведомен дежурен прокурор.