В края на миналата седмица в РУ Дупница е образувано бързо полицейско производство за управление на МПС след употреба на наркотично вещество. 23-годишен водач на л.а. Ауди е проверен на ГП Е 79. Техническото средство е отчело наличие на канабис. Водачът е отказал да му бъде взета кръвна проба. За случая е уведомен дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е заявено повреждане на чужда собственост – изрисувани са 3 прозореца на естетично студио в Кюстендил, дежурна полицейска група е извършила оглед на място, образувано е досъдебно производство по случая.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е заявена кражба на пари от къща в с. Самораново, проникването е осъществено чрез взлом. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

5 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в края на миналата седмица в Кюстендилска област, 1 от тях е нанесъл щети – изгорял е абсорбатор в ресторант в Дупница, пожарът е причинен поради самозапалване. Спасени са кухнята и ресторантът.

Екипи са оказали техническа помощ за отстраняване на паднали дървета и отводняване на мазета в края на миналата седмица, обслужени са 7 сигнала.