Вчера служители на РУ Рила са задържали 35-годишен водач на л.а. БМВ за управление след употреба на алкохол. При извършената проверка с техническо средство отчетеният резултат е 1.45 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при извършена проверка на л.а. „Опел“, управляван от 23-годишен дупничанин, служителите установили с техническо средство, че водачът е употребил наркотично вещество. Проверката е извършена на ул. „Отец Паисий“ в Дупница. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера е получен сигнал в РУ Кюстендил за открит труп на 46-годишен мъж в дома му в града. При извършения оглед на място от дежурна следственооперативна група са установени следи от насилие. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. При последвалите специализирани действия са задържани с полицейска заповед 55-годишен мъж и 46-годишна жена в ареста на РУ Кюстендил. Изяснява се тяхната съпричастност към извършеното престъпление. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор от ОП – Кюстендил.