19-годишен младеж е задържан от кюстендилски полицаи през нощта срещу неделя за нанесен побой на свой познат. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

42-годишен мъж е задържан в полицейския арест в Кюстендил снощи. Той е нарушил заповед на Кюстендилския районен съд за защита. По случая е започнато бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера служители на РУ Рила са установили 63-годишен водач на л.а. „Опел“ да управлява след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 2.21 промила алкохол. На водача е взета и кръвна проба. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Дупница за управление на л.а. „Опел“ след употреба на алкохол. Водачът е бил зад волана с 1.47 промила алкохол в издишания въздух. Проверката е извършена на АМ „Струма“. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Досъдебно производство е започнато в РУ Дупница в края на миналата седмица за управление на нерегистриран мотопед. Пътните полицаи са установили. Пътните полицаи са установили 16-годишният водач да управлява по улица „Влахина планина“ в града. За случая е уведомен дежурен прокурор.

На 27 юни във водите на р. Струма в с. Копиловци е намерен труп на жена. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, следи от насилие не са установени. Жената е 49-годишна и е от селото. Трупът е закаран в кюстендилската болница за аутопсия, започнато е досъдебно производство по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са гасили 1 пожар без материални загуби и 1 – с щети. Изгорял е лек автомобил „Фолксваген“ в с. Пиперков чифлик, противопожарния екип е спасил от опожаряване туристическа каравана. Причините за възникването на този пожар изяснява РУ Кюстендил.

Екипи на пожарната са оказали техническа помощ при подадени 3 сигнала.