Служители на РУ Кюстендил вчера са открили „Ферма за добив на крипто валута“ в града. Те трябвало да окажат съдействие на електроразпределително дружество при влизане в обект, неправомерно присъединен към електроразпределителната мрежа. В обекта е установено оборудване на значима стойност. В помещението са установени двама мъже от столицата – на 38 и на 31 години. Те са наематели на обекта. Последвали са процесуални действия в още 2 обекта – в Кюстендил и в с. Ваксево. Обектите са наети също от двамата мъже – в единия е започнало оборудване, а в другия обект подготовка за осъществяване на тази дейност. Двамата мъже са задържани с полицейска заповед за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство под прякото ръководство на РП – Кюстендил, назначени са множество експертизи.

Бързо полицейско производство е започнато вчера в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на алкохол. 33-годишен мъж от с. Сапарево е управлявал л.а. „Опел“ с 1.31 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство, проверката е извършена в гр. Сапарева баня.

Кражба на пари, 2 мъжки часовника и 3 парфюма от апартамент в Кюстендил е заявена вчера в РУ Кюстендил.

Проникването в жилището е осъществено чрез подбран или подправен ключ. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.