Вчера в РУ Кюстендил са образувани 2 досъдебни производства. При осъществени специализирани действия служителите са установили 71-годишна жена да извършва търговия с цигари без български акцизен бандерол. От нея са иззети 492 къса цигари от 2 търговски марки, а от дома на 68-годишна кюстендилка са иззети 2986 къса цигари без български акцизен бандерол от 3 търговски марки. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

Вчера служители на полицейския участък в кв. „Изток“ са установили и задържали извършител на кражба на къртач и 2 чувала с въглища от частен имот. Работата по образуваното досъдебно производство продължава РУ Кюстендил, задържаният е известен на полицията и с други противозаконни деяния.

Вчера в РУ Дупница е образувано досъдебно производство за нерегламентирано присъединяване към електропреносната мрежа. Съвместната проверка на полицаи и служители на електродружеството е установила този факт в Сапарева баня - нерегламентираното присъединяване е от ел. стълб към жилищна сграда. За случая е уведомен дежурен прокурор.