2400 къса цигари без български акцизен бандерол са открили и иззели кюстендилски криминалисти в събота при проверка. Проверката на т.а. МАН е извършена в района на с. Вратца. Водачът е 44-годишен кюстендилец. Задържан е с полицейска заповед. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил за престъпление против данъчната система, уведомен е дежурен прокурор.

Сигнал за повредени паркирани в града 2 леки автомобила е подаден в събота в Оперативната дежурна част на ОДМВР – Кюстендил, дежурна група е извършила оглед на местопроизшествията. По случаите са образувани досъдебни производства в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В събота около 20.40 ч на пътя между селата Ломница и Соволяно водачът на товарен автомобил „Шкода“ е загубил контрол над автомобила и се е преобърнал.Закаран е в кюстендилската болница за преглед и лечение, без опасност за живота е. Тестът му за употреба на алкохол е отрицателен. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В събота водач на сметосъбираща машина по непредпазливост е съборил по ул. „Ловна“ в Сапарева баня наредени дърва за огрев, които са ударили возещия се работник, пострадалият е закаран за лечение със счупени пръсти на левия крак. Водачат е изпробван за употреба на алкохол, тестът е отрицателен. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Дупница са заявени 2 взломни кражби – от автомобил са отнети електроинструменти; от гараж на къща в града са отнети метална каса със законно притежаван пистолет и 40 патрона, ел.инструмент, ел.скара и други вещи. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група, образувани са досъдебни производства по случаите в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

4 пожара са гасили вчера екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилско, щети не са допуснати, пожарите са причинени поради небрежност.

Пожарът, който възникна на 5 август в землището на с. Чуденци, е локализиран, продължава доугасяването му от 2 противопожарни екипа на РСПБЗН – Кюстендил.