Кюстендилски полицаи са установили извършителите на кражба на ловна пушка от имот в землището на с. Тишаново. Двамата мъже са извършили кражбата преди около 2 месеца. Единият е на 44 г. и е от Кюстендил, другият е на 34 г. и е от с. Ваксево. Пушката е иззета, двамата мъже са задържани с полицейска заповед за 24 ч в ареста на РУ Кюстендил. По случая е образувано досъдебна преписка, уведомен е дежурен прокурор.

Кражба на 310 лв., 2 мобилни телефона и златни накити от къща в с. Бистрица е заявена вчера в РУ Дупница. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в местността „Караболюка“ край Дупница е бил намерен трупът на 32-годишна лижена от града. При извършения оглед на място следи от насилие не са открити. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор от ОП.

4 пожара са гасили вчера екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област. Всички пожари са нанесли щети. Небрежност е причинила пожар в апартамент в Кюстендил, изгорели са матрак и завивки, няма пострадали хора, спасено е жилището от опожаряване.

В Дупница неправилно ползване на нагревателни уреди е причинило пожар в къща, изгорели са готварска печка, пералня и кухненски шкафове, спасена е сградата. В землището на с. Блатино е изгорял л.а. „Мицубиши“, причина за пожомара е техническа неизправност в автомобила. Небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в житен блок снощи в землището на гр. Сапарева баня. Пожарът е угасен от 2 противопожарни екипа на РСПБЗН – Дупница. Изгорели са 2 дка пшеница, спасени са 30 дка посеви.