Досъдебно производство е започнато вчера в РУ Кюстендил за нарушаване на наложена карантина на 59-годишен кюстендилец. Той е установен в сектор «Пътна полиция» в Кюстендил, отишъл да си смени СУМПС. При направената справка служителите установили, че карантината му е наложена от РЗИ от 4 до 17 април 2020 г. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в РУ Бобов дол е получен сигнал, че в отводнителна шахта в с. Голям Върбовник е паднал мъж и е починал. Местопроизшествието е посетено от дежурна полицейска група, при извършения оглед следи от насилие не са установени, установена е самоличността на починалия – 74-годишен местен жител. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи – малко преди полунощ, при ПТП е пострадала 40-годишна водачка на л.а. «Нисан». Тя е загубила контрол над автомобила и се ударила в циментова стена на ГП Е 79 в района на Дупница, пътувала е в посока София. Пострадалата е закарана за лечение в столична болница с лицево-челюстна травма и счупен глезен. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.