В края на миналата седмица при извършена проверка на л.а. „Мерцедес“, управляван от 45-годишен кюстендилец, криминалисти от РУ Кюстендил са открили и иззели от водача 5 монети и пръстен, при последвалите процесуално-следствени действия в дома му са открити и иззети 3 монети от жълт метал.

Предстои назначаване на експертизи за оценка на историческа стойност на иззетите предмети. 45-годишният мъж е задържан с полицейска заповед за 24 часа, той е известен на полицията с деяния, свързани с културно-исторически ценности, по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица служители на РУ Бобов дол при проверка на л.а. „Ситроен“ са открили и иззели от пътник в автомобила 10 опаковки марихуана и 2 топчета с амфетамин. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Притежателят на наркотика, 27-годишен жител на Бобов дол, и водачът на автомобила 28-годишен дупничанин са задържани с полицейска заповед за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производстдво, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера дупнишки полицаи са задържали 30-годишен мъж от с. Яхиново за незаконно притежание на огнестрелно оръжие – пушка и шест патрона са иззети от него. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Дупница са започнати 2 досъдебни производства за нарушаване на предписана карантина. Материалите са докладвани на дежурен прокурор.

2 бързи полицейски производства са образувани в края на миналата седмица – в РУ Кюстендил и РУ Дупница, за увправление на МПС след употреба на алкохол. Единият водач е установен в Кюстендил, управлявал е л.а. „Фолксваген“, неговият резултат е 1.22 промила алкохол, другият е установен в с. Бистрица, управлявал е джип „Роувър“, неговият резулта е 1.98 промила алкохол в издишания въздух.

Единият водач е на 65 години, другият на 67. Водачите са задържани с полицейска заповед за 24 часа.

Вчера 32-годишен водач на мотоциклет „Хонда“ е загубил контрол над автомобила и се е самокатастрофирал в крайпътна канавка на пътя Кюстендил – Дупница. Двамата с пътничката/27 г./ са настанени в столична болница с фрактура на прешлени. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

4 сигнала за повреждане на чужда собственост са постъпли в ОДМВР в края на миналата седмица – единият е в Кюстендил, другите в РУ Дупница, повредени са алтомобили – счупени стъкла. Започнати са досъдебни производства по случаите, уведомени са дежурни прокурори.

Кражби на ел. резачки и инструменти са извършени от къщи в с. Боровец и гр. Сапарева баня. Те са извършени чрез взломно проникване в имотите. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Рила и РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство за нерегламентирано присъединяване към чуждо ел.табло е започнато в РУ Рила. Сигналът е подаден от пълномощник на фирма, базирана в с. Бараково. Уведомен е дежурен прокурор.