Лек автомобил „Москвич“, откраднат от имот в с. Уши, е открит от служители на РУ Кюстендил в бившия стопански двор в с. Соволяно. Собственикът на лекия автомобил, който не живее в селото, като разбрал, че автомобилът е отнет веднага заявил този факт в полицията. Служителите на реда при проведените специализирани действия открили автомобила със свалени регистрационни номера. Установили, че непълнолетен жител на Соволяно при разходка в района на с. Уши си е харесал автомобила и „си го е взел“, като е наел платформа за преместването му в с. Соволяно. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Тази нощ е постъпил сигнал в полицията в Кюстендил, че е взломена входна врата на жлищен блок в кв. „Запад“ в града. След извършен оглед на място от дежурна полицейска група е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е заявено повреждане на чужда собственост – срязана е задна гума на л.а. „Пежо“, който е бил на паркинг в жк „Бистрица“. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.