В края на миналата седмица в с. Тополница е възникнал конфликт между 57-годишен софиянец и 44-годишен жител на с. Яхиново, последвало сбиване. По-младият мъж е настанен в болница в Дупница с комоцио и 3 счупени ребра, без опасност за живота е. Софиянецът е задържан с полицейска заповед за 24 часа в ареста на РУ Дупница. Работата по изясняване на причините за конфликта продължава, започнато е досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

2 кражби са заявени в РУ Кюстендил в края на миналата седмица – от апартамент в града са откраднати 14 100 лв., проникването е взломно; от къща в града са откраднати златни накити. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група, започнати са досъдебни производства в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

7 произшествия са обслужвали екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица – оказана е техническа помощ при ПТП, отводнявано е мазе; пожарите са 5. Два от тях са нанесли щети. В Кюстендил е изгорял контейнер за отпадъци, пожарът е причинен поради небрежност, спасени от унищожаване са 2 контейнера. Пожарът в с. Ивановци е унищожил 490 кв. м обор, причините за възникването му изяснява РУ Кюстендил, по случая е започнато досъдебно производство. Уведомен е дежурен прокурор.