През изминалата нощ кюстендилски полицаи са задържали 27-годишен мъж за притежание на наркотични вещества. При извършване на проверка на ул.“Ал. Димитров“ на л.а. „Фиат“ пътникът изхвърлил сгъвка с амфетамин. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е задържан 63-годишен гражданин на Република Мали, той опитал да прокара в обръщение неистинска банкнота с номинал 100 евро. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи при ПТП е починал 23-годишен мъж от с. Самораново. Пътният инцидент е възникал на пътя между селата Ресилово и Самораново. 23-годишният е управлявал л.а. „Форд“, ударил се е в движещия се пред него трактор, в резултат на удара навлиза в насрещната лента и челно се удря в л.а. „Хонда“. 41-годишна пътничка от л.а. „Хонда“ е със счупен шиен прешлен, 49-годишния водач на трактора е с комоцио. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

5 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област, всички са причинени поради небрежност. Материални загуби не са допуснати. Пожарът в землището на с. Смочево е обхванал площ от 45 дка, угасен е от 3 противопожарни екипа на РСПБЗН – Рила. Екип на РСПБЗН – Дупница, е оказал техническа помощ при обслужването на пътното произшествие, възникнало между селата Ресилово и Самораново.