4 бързи полицейски производства са започнати на 5 май в РУ Кюстендил за нарушаване на карантинни предписания. Всички лица, нарушили карантината, са установени на временно изграденото КПП в с. Цървеняно. Материалите са докладвани на РП – Кюстендил.

43-годишна кюстендилка е задържана вчера за притежание на наркотично вещество. При извършена проверка полицаите са открили и иззели от нея 3 опаковки с кафяво прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест е реагирало на хероин. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при извършени процесуално-следствени действия в жилището на 30-годишен мъж в Кюстендил полицаи са открили и иззели 6 опаковки амфетамин. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. 30-годишният е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи полицаи от РУ Кюстендил са задържали 37-годишен мъж от с. Таваличево за повреждане на чужда собственост – умишлено е повредил врати, калници, преден капак на л.а. ДЕУ в селото, счупил е стъклата и стоповете на автомобила. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор

Кражба на стереоуредба и 2 бутилки уиски от къща в кв. „Изток“ е заявена на 5 май в РУ Кюстендил. Проникването в имота е осъществено чрез взлом. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

4 пожара са гасили екпи на РСПБЗН в Кюстендилско на 5 и 6 май, всички са причинени поради небрежност. Щети не са допуснати.