Вчера при проведени процесуално-следствени действия в жилището на 33-годишен мъж криминалисти от РУ Дупница са открили и иззели 1 банкнота от 100 евро, 2 банкноти с номинал 500 евро, 54 банкноти с номинал 1000 марки. Паричните знаци са неистински. 33-годишният мъж е задържан с полицейска заповед за 24 часа, той е известен на полицията с извършени противозаконни деяния. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера е възникнало ПТП в района на с. Цървеняно между л.а. „Шкода“, управляван от 57-годишен кюстендилец, и товарен автомобил „Форд транзит“, управляван от 33-годишен мъж от Челопец. Водачът на лекия автомобил е загубил контрол над автомобила, навлязъл е в насрещната лента и се е ударил в товарния автомобил. Водачът на лекия автомобил е закаран в кюстендилската болница за преглед и оказване на помощ. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в с. Сапарево е възникнало ПТП между л.а. „Мерцедес“ , управляван от 46-годишен мъж, и л.а. . „Фолксваген“, управляван от 55-годишна жена. Водачката на лекия автомобил е със счупена ключица. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Бобов дол е започнато досъдебно производство за нарушен срок на наложена карантина на 25-годишен мъж от Дупница, издаденото предписание от РЗИ София е за срок от 11 до 26 юни.

Вчера в РУ Кюстендил е подаден сигнал за повредени 3 автомобила, паркирани в кв. „Запад“ в града . Счупени са огледала и чистачки. По данни на заявителите повреждането е извършено през изминалата нощ. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, започнати са досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екип на РСПБЗН – Кюстендил, е отводнил мазе в кв. „Запад“ в града.