Вчера служители на РУ Кюстендил са задържали 40-годишна жена за притежание на наркотично вещество. При извършена проверка от нея е иззета опаковка метадон. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. 40-годишната жена ще остане в полицейския арест 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

2 досъдебни производства са започнати вчера - в РУ Дупница и РУ Кюстендил, за нарушаване на наложена карантина в условията на въведени противоепидемични мерки. 26-годишният жител на Дупница е бил карантиниран на 8 април, когато се е завърнал от рискова държава, вчера е излязъл на разходка в града; 46-годишният кюстендилец е установен при проверка на изграденото КПП в с. Нов чифлик, той е бил поставен под карантина със заповед на РЗИ от 7 април. Материалите са докладвани на дежурни прокурори.

Вчера в РУ Рила са задържани двама мъже за хулиганство – по време на обслужване на сигнал за възникнал битов скандал в Кочериново, те не са изпълнили полицейско разпореждане – единият е на 46 години, другият е на 17.По- възрастният се е държал агресивно, опитал се да нанесе удари с дървена летва на полицай. Оказал е съпротива при задържането. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на стерео уредба от имот в с. Коняво, в РУ Бобов дол е заявено проникване в необитаема къща в с. Мало село. Местопроизшествията са посетени от дежурни полицейски групи, започнати са досъдебни производства.